DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Fejőház automatizálási kampány
   
A hatékony tőgyelőkészítési rutin
   
A tehenek itatása
   
A telepirányítási rendszer szerepe a tehenek hasznos élettartamának nyomon követésében
   
A legkeményebben dolgozó robot a világon
   
 
 

Fejőház automatizálási kampány


 

A jelenlegi nehéz helyzetben nem könnyű a fejőházat fejleszteni, nincs támogatás, a tejár csökken. A termelők részéről ugyanakkor igény mutatkozik az egyre modernebb  felszereltségű, egyre több funkcióra képes fejőberendezés iránt.
Ezért június 30-ig akciós áron kínáljuk a fejőházi fejlesztéseket. Az akció a fejéspontok, fejéspontvezérlők, tejmérők, azonosító rendszer, telepirányítási rendszer modernizálására vonatkozik.

  Tovább a részletekre

A hatékony tőgyelőkészítési rutin


 

A fejőkészülék felhelyezését megelőző tőgyelőkészítési rutin kiemelt jelentőségű a tőgyegészség és a tejminőség szempontjából.
A tőgyelőkészítési rutin szerepe kettős, egyrészt biztosítani kell a megfelelő stimulációt a tejleadáshoz, másrészt minimalizálni kell a tőgybimbó fertőződésének kockázatát a szennyeződések eltávolításával a tőgyről és a tőgybimbóról.

  Tovább a cikkre

A tehenek itatása


 

A tej majdnem 90%-a víz, így nem meglepő, hogy a tehén vízfogyasztása jelentős mértékben befolyásolja a tejtermelést. Ha elegendő friss víz áll rendelkezésre, akkor a tehén többet iszik, több takarmányt fogyaszt és több tejet ad. A tehénnek legalább három liter vizet kell meginnia egy liter tej előállításához. Ez azt jelenti, hogy egy nagy hozamú tehén napi vízfogyasztása több mint 150 liter!

  Tovább a cikkre

A telepirányítási rendszer szerepe a tehenek hasznos élettartamának nyomon követésében


 

Az intenzíven termelő tejelő tehenek élethossza világszerte csökkenést mutat. Ez a rövidebb életciklus főleg a nyereségességet szem előtt tartó gazdasági döntések eredménye. A tejelő tehenek rövidebb élettartamának oka azonban legnagyobb részben a gyenge egészségi állapot vagy a fertilitási problémák miatti selejtezés.

  Elolvasom a cikket

A legkeményebben dolgozó robot a világon


 

Ahhoz, hogy egy gépkocsi kapacitása felérjen a DeLaval VMS-ével, 205-ször kellene tudnia megkerülni a Földet. Ha a traktorral akarjuk összehasonlítani, megállapíthatjuk, hogy 4-6 traktort kellene vennünk, ahhoz, hogy megközelítsék a VMS teljesítményét.

  Tovább
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval