DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Mérföldkő a józsefmajori fejőrobot történetében
   
A pihenés jelentősége
   
A fejőberendezés esetleges hatásai a tőgygyulladásra
   
Automatizált fejési rendszerek a gazdák igényei szerint
   
 
 

Mérföldkő a józsefmajori fejőrobot történetében


 

A gödöllői Szent István Egyetem Józsefmajori Kísérleti és Tangazdaságában 2013 áprilisában üzembe helyezett első DeLaval fejőrobot jelentős mérföldkőhöz érkezett. A telep bekerült az előkelő „2 TONNA KLUB”-ba, amelyhez a legalább napi 2 tonna tejet tartósan előállítani tudó telepek tartoznak. 

  Bővebben

A pihenés jelentősége


 

Ideális körülmények között a tehenek körülbelül 14 órát fekszenek naponta. Ez idő alatt csak 30 percet alszanak. Ha a pihenőfelület nem kényelmes, akkor a tehenek kevesebb időt töltenek a pihenéssel. Ha a tehenek nem tudnak lefeküdni, amikor szükségét érzik, akkor túl sok idő töltenek állással és ezzel megváltozik a természetes viselkedési ciklusuk.

  Tovább

A fejőberendezés esetleges hatásai a tőgygyulladásra


 

Minden tejtermelő célja a fogyasztók számára megfelelő minőségű tej előállítása. A tejtermelő telepek termelési és telepirányítási elveinek a következő négy alappilléren kell nyugodnia: az elérhető maximális mennyiségű tej kifejése a tőgyből, minél gyorsabb fejés, a tőgybimbók sérülésének elkerülése és a tej kémiai tisztasága.

  Tovább

Automatizált fejési rendszerek a gazdák igényei szerint


 

A DeLaval automata berendezések széles termékkört ölelnek fel: az automatizált körforgó fejőberendezéstől kezdve az önkéntes fejőrendszeren, a tőgyfertőtlenítő robotkaron és az elemzőrendszeren át a DeLaval Optimat™ etetőrendszerig. A fejlesztések célja, hogy olyan precíziós eszközök és termékek kerüljenek piacra, amelyek csökkentik a költségeket és a jövő nemzedékek számára kijelölik az utat.

  Elolvasom
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval