DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Kiegészítő termékek a tejminőség szolgálatában
   
PR2100 fejőberendezések a Mezort cégcsoportnál
   
Az etetés jelentősége
   
Borjúnevelés borjúitató automatákkal
   
DeLaval tejhűtési megoldások
   
 
 

Kiegészítő termékek a tejminőség szolgálatában


 

Minden a tejminőségről szól. Még a megfelelő kiegészítők kiválasztása is...
Megfelelő kiegészítők nélkül nincs is tejtermelés.

DeLaval kehelygumik, tőgyfertőtlenítők, szűrőpapírok, mosószerek, vákuumszivattyú olaj, higiéniai és csülökápoló termékek

 

  Tovább

PR2100 fejőberendezések a Mezort cégcsoportnál


 


A tavalyi év folyamán a DeLaval jelentős sikereket könyvelhetett el. Hosszú előkészítési folyamat után megegyeztünk a hazai tejtermelő ágazat legjelentősebb képviselőivel, a Mezort cégcsoporttal és a Dél-Pest Megyei Mg. Zrt.-vel, hogy összesen 6 telepükön a fejéstechnológiát DeLaval PR2100 körforgós fejőberendezés beépítésével korszerűsítik.

  Elolvasom a cikket

Az etetés jelentősége


 

A mai fejős tehenek genetikai potenciálja igen nagy és növekvőben van, ezért a takarmányozás és a takarmányozási stratégiák fontossága egyre nő. A tehén által termelt tej mennyiségét jelentősen befolyásolja a tehénnek adagolt takarmány mennyisége és minősége.
A takarmányozás a tej összetételére is hatással van.

  Bővebben

Borjúnevelés borjúitató automatákkal


 

A szarvasmarhatartás egyik legproblematikusabb feladata a borjúnevelés. Az egyedi ketreces tartásmód, a munkaigényes tejmelegítés és itatás, a borjak hasmenése, stb. külön - külön is gondot jelenthetnek a telepeken. A mai kor követelményeinek megfelelően ezen a területen is egyre inkább terjed az automatizálás, időt és energiát takarítva meg ezzel a telepek számára.

  Tovább

DeLaval tejhűtési megoldások


 

A tej gyors és hatékony lehűtése fejés után elengedhetetlen a kiváló minőség megőrzése érdekében. A tej 35 °C hőmérsékleten kerül ki a tőgyből, így a benne lévő hőt minél gyorsabban el kell vonni. A tejnek közvetlenül fejés után ideig-óráig van némi természetes ellenállképessége a baktériumokkal szemben, de a tárolási hőmérsékletre - kb. 4°C - való minél gyorsabb hűtéssel meg kell akadályoznunk a mikroorganizmusok szaporodását.

  Tovább olvasok
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval