DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
Fejőrobot sikertörténet Józsefmajorban
   
Testkondíció pontozás
   
Hogyan használjuk hatékonyan az ALPRO telepirányítási rendszert?
   
A fejőberendezésekkel szemben támasztott követelmények
   
DeLaval megoldások a trágyakezelésben és az istállótechnológiában
   
 
 

Fejőrobot sikertörténet Józsefmajorban


 

Örömmel tudunk beszámolni arról, hogy az első Magyarországon üzembe helyezett DeLaval VMS fejőrobot mindenki teljes megelégedésére kiválóan működik és azokat az eredményeket hozza, amit mindannyian elvártunk tőle.
A tejtermelés nőtt, a szomatikus sejtszám visszaesett, az állatok egészségesebbek, a szaporodásbiológiai adatok kedvezőbbek.

  Az eredmények részletesen

Testkondíció pontozás


 

A testkondíció pontozás egyszerű technikája jelentős mértékben hozzájárulhat a megfelelő tenyésztési és telepirányítási döntésekhez. A módszer segítségével biztosítható, hogy a tehén mindig megfelelő kondícióban legyen az életciklusának minden egyes szakaszában, és hogy pontos takarmányozási korrekciókat tudjanak végrehajtani a problémás esetek megszüntetésére. 

  Bővebben

Hogyan használjuk hatékonyan az ALPRO telepirányítási rendszert?


 

Egy tejtermelő telep működtetése hasonló a nagyvállalatokéhoz. A tulajdonos vagy a telepvezetés meghatározza a gazdasági, tenyésztési, állategészségügy, stb. célokat, irányítja a vállalatot és elvégzi a feladatokat a telepen. Valójában nem könnyű elkülöníteni a valódi irányítási feladatokat a napi teendőktől, mivel mindkét feladattípus egyidejűleg kerül elvégzésre.
 Az ALPRO telepirányítási rendszer hatékonyan szervezi a napi telepi tevékenységeket és a tervezett feladatokat

  Tovább a cikkhez

A fejőberendezésekkel szemben támasztott követelmények


 

A fejőberendezéseknek a megfelelő működéshez meg kell felelniük a vonatkozó előírásoknak, szabványoknak, a felhasználók igényeinek illetve a gyártók által a maguk számára felállított elvárásoknak. Cikkünkben azokat az alapelveket ismertetjük, melveknek megfelelően a DeLaval, mint vezető fejőgépgyártó kialakítja berendezéseit.

  Elolvasom a részleteket

DeLaval megoldások a trágyakezelésben és az istállótechnológiában


 

Az állattartó telepeken keletkező istállótrágya eltávolítása és megfelelő módon való gazdaságos kezelése minden gazdálkodó számára kulcsfontosságú. A trágyafolyosók gyakori tisztítása nagymértékben meghatározza és javítja a tehenek komfortérzetét és az istálló higiéniát.
A megfelelő trágyatisztító rendszer kiválasztása kulcsfontosságú. Ebben segít összeállításunk.

  Tovább
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval