DeLaval
 
Ebben a számban:  
   
4Hooves csülökfürösztő
   
Repülésmentes övezet
   
Energiatakarékos hűtési megoldások
   
Számítógépes vezérlés az istállóban
   
Szarvasmarhák lábvégmegbetegedései, 3. rész
   
 
 

4Hooves csülökfürösztő


 

Ha április 25. és május 31. között két kanna 4Hooves csülökfürösztőt vesz, egy DeLaval pólót vagy egy DeLaval multifunkciós eszközt adunk ajándékba.

  Részletek

Repülésmentes övezet


 

A legyek nemcsak a tejelő teheneket irritálják, komoly stresszt okozva ezzel az állatoknak, mely akár a tejmennyiség csökkenését is eredményezheti, hanem az általuk terjesztett baktériumok és vírusok a tejminőséget is veszélyeztetik.

A DeLaval lárvaölőszerek most akciós áron kaphatók.

  Bővebben

Energiatakarékos hűtési megoldások


 

A tehenészeti telepen a hűtési energiaköltség csökkentésének egyik módja a hatékony, energiatakarékos lemezes hőcserélő használata lehet.
Hővisszanyerő rendszer használatával pedig a hűtés során a tejből elvont hőenergia egy részét meleg víz előállítására tudjuk használni.

  További részletek

Számítógépes vezérlés az istállóban


 

A mai modern számítástechnikai megoldások nem kerülték el az istállótechnológiát sem: automatikusan működtethetők a trágyahúzó lapátok, a világítás, a ventilátorok, az oldalfüggönyök, szellőző panelek és a trágyaszivattyúk.

  Bővebben

Szarvasmarhák lábvégmegbetegedései, 3. rész


 

A lábvég megbetegedések oktanát vizsgálva fertőző és nem fertőző eredetű tényezőket kell megkülönböztetni, és védekezni ellenük. A megbetegedések jelentkezése mellett nagy fontosságú a helyesen kivitelezett évi kétszeri csülökkörmözési munka. Dr. Lehoczky János, címzetes egyetemi docens ez alkalommal a takarmányozási eredetű valamint a túlzott teherviselésből eredő kórképeket tekinti át.

  Elolvasom a cikket
 
 

Ön feliratkozott a DeLaval hírlevelére.
Ha a továbbiakban nem kíván e-mailt kapni vagy módosítani kívánja adatait, kérjük leiratkozáshoz illetve módosításhoz kattintson ide.


Delaval