DeLaval a modern tejtermelésért

A preciziós gazdálkodás szerepe és eszközei a tejtermelésben

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a PREGA konferencia és kiállítás, ahol vezető vállalatoktól és hazai és külföldi szakértő előadóktól kaphat precízíós gazdálkodási gyakorlati információkat és ismerheti meg a legfrissebb nemzetközi trendeket.

A DeLaval Kft. részéről Tóth Tamás termékmenedzser fog előadást tartani a DeLaval precíziós tejtermelésben használatos megoldásairól. Az előadás kiemelt figyelmet szentel a tőgyegészség, a testkondíció, a takarmányozás és a reprodukció figyelemmel kísérésére és javítására szolgáló megoldásoknak.

Szeretettel várjuk minden érdeklődő partnerünket, aki tájékozódni szeretne a precíziós gazdálkodás kihívásairól és a rendelkezésre álló legújabb technológiákról!

Partnereink a rendezvényre kedvezményes áron (40.000.- Ft + ÁFA) rendelhetnek jegyet. A jelentkezés során a http://www.prega.hu/program/ weboldalon a Megjegyzés rovatba írják be, hogy „DeLaval".

A PREGA Konferencia időpontja: 2017. február 22.
Helyszín: Hotel Aquaworld Resort, 1044 Budapest, Íves út 16.
Szervezők: Agroinform.hu mezőgazdasági portál, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
További részletek és jelentkezés: www.prega.hu

A precíziós gazdálkodás és az agrárinformatika gyakorlati fóruma

Az agrárium digitalizációs átalakítása zajlik világszerte: az időjárási kockázatok és a világpiaci hatások olyan kihívások elé állítják a magyar mezőgazdaságot is, amelyekre a költségek csökkentésével és a hatékonyság növelésével lehet válaszolni. Emellett egyre fontosabbá válik a környezet- és klímatudatos gazdálkodás, valamint az élelmiszer-biztonsági kockázatok kezelése is. Mind többen felismerik, hogy ezekre a helyspecifikus és smart farming technológiák jelentik a megoldást.

A PREGA Konferencián mindezek legfrissebb nemzetközi fejlesztéseit mutatják be vezető vállalatok, illetve neves külföldi és hazai szakértők.

A szervezők célja olyan független és nyitott szakmai fórum megteremtése, ahol a téma minden képviselője jelen lehet. A szakmai előadásokon nem cégbemutatkozókat hallhatunk, hanem gyakorlatban is hasznosítható információkat.
Az idei konferencia kulcsszavai: adat – információ – haszon.
Így megtudhatják például, mi módon csökkenthetik termelési költségeiket, növelhetik bevételüket célzott tápanyag-kijuttatással, okszerű növényvédelemmel és a begyűjtött adatok elemzésével, értékelésével.

A PREGA Konferencia nemzetközi előadói:

Prof. Dr. Rajiv Khosla, a Coloradói Állami Egyetem (USA) professzora "A precíziós gazdálkodás és az adatok forradalma a nagy- és kisméretű mezőgazdasági rendszerekben" címmel tart előadást. A professzor a precíziós gazdálkodás neves szakértője, tudományos karriere az elmúlt 25 évben kifejezetten a precíziós technológiákhoz kötődik.

Dr. John Stafford előadásának címe: "Precíziós gazdálkodás, big data & UAV-k – képzelet vagy valóság?" Az angliai Silsoe Kutatóintézet szakembere a precíziós gazdálkodással a kilencvenes évek óta foglalkozik: elsősorban a helymeghatározás, a gyomfoltok elhelyezkedésének vizsgálata, a helyspecifikus herbicidkijuttatás, valamint a hozamtérképező rendszerek kutatása és fejlesztése a kitüntetett vizsgálati témái. Kezdeményezésére indult 1997-ben az Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia, és részt vett a „Precision Agriculture" című tudományos folyóirat elindításában is.

A nemzetközi szakértők délelőtti előadásai után három szekcióban: szántóföld, kertészet és állattenyésztés témákban, közel 50 előadóval folytatódik a konferencia.

OCC beépített sejtszámláló DeLaval VMS fejőrobothoz

DeLaval filmek a YouTube-on