Hűtés

A tej az egyik legfontosabb emberi fogyasztásra alkalmas állati eredetű termék. A tej kiváló minősége alapvető fontosságú. A tej frissességének megőrzésében a hűtés az egyik leghatékonyabb és leghatásosabb módszer. A tejüzemekkel szemben támasztott alapvető fogyasztói követelmény a megfelelő összetételű tej előállítása.

Valamennyi vegyi folyamat hőmérsékletfüggő. Alacsonyabb hőmérsékleten a vegyi folyamatok lelassulnak és a tej romlása is késleltetve van. A tej vtartalmazza az élőlények életbenmaradásához szükséges valamennyi tápanyagot. Tökéletes táptalajul szolgál ugyanakkor a mikroorganizmusok számára. 4 °C hőmérsékleten azonban a mikroorganizmusok nem tudnak szaporodni és elkerülhető a tej mikrobiológiai romlása is. A megfelelő fejési és higiéniai eljárások betartása után a tej gyors lehűtése 4–3°C-ra a legjobb megoldás a mikrobiológiai szaporodás és a vegyi folyamatok megakadályozására.

Bővebb információ (angol nyelven)

Efficient cooling

Megnyitáshoz kattintson a képre


Többre is kíváncsi?

www.milkproduction.com
Támogatja a DeLaval

At DeLaval we use cookies to make your website experience better. You can change your web browser settings if you do not allow cookies or do not want cookies to be saved. Read more about how DeLaval handles cookies. I have read and accepted the information on how DeLaval handles cookies.